Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/4480
Title: Пісня на уроці англійської мови як один із засобів оволодіння мовою (з методичною розробкою для роботи над піснею)
Other Titles: An English song at the English lesson as one of the means of mastering the language (with methodical work for the song)
Authors: Опришко, Л.І.
Keywords: англомовна пісня
етапи роботи над піснею
монологічне мовлення
діалогічне мовлення
Issue Date: 2019
Publisher: ДЗ "ЛНУ імені Тараса Шевченка"
Series/Report no.: Філологічні Науки;
Abstract: У статті теоретично обґрунтовано практичну доцільність використання англомовних пісень на уроці англійської мови як один із найефективніших засобів оволодіння мовою. Детально розглядається зміст роботи над піснею на заняттях з англійської мови з учнями загальноосвітніх закладів освіти. Доведено, що пісня є засобом більш міцного засвоєння і розширення лексичного запасу, а також сприяє удосконаленню навичок іншомовної вимови, розвитку музичного слуху. Пісня стимулює монологічні й діалогічні висловлювання, слугує основою розвитку мовно-розумової діяльності учнів, сприяє розвитку як підготовленого, так і не підготовленого мовлення. Для більш ефективної роботи над текстом пісні було запропоновано розділити цей процес на кілька етапів. Розподіл умовний, тому що немає чітких меж між етапами: один етап плавно перетікає в інший. Процес роботи над піснею може займати кілька уроків. Встановлено, що такий розподіл є ґрунтовною основою для учнів для подальшого оволодіння мовою.
Description: Опришко Л.І. Пісня на уроці англійської мови як один із засобів оволодіння мовою (з методичною розробкою для роботи над піснею) / Л.І. Опришко // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка : Філологічні науки. - 2019. - №2 (325) квітень. - Ч. 2. - С. 371-381
URI: http://hdl.handle.net/123456789/4480
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Opryshko.pdf658.56 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.