Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/4279
Title: Організаційні засади фізкультурно-оздоровчої діяльності в сучасній українській вищій школі
Other Titles: Organizational foundations of health and fitness activities in contemporary Ukrainian higher educational institutions.
Authors: Іванчикова, С. М.
Keywords: аудиторний час
заклади вищої освіти
організаційні засади
позааудиторний час
фізкультурно-оздоровча діяльність
фізична культура і спорт
Issue Date: 2018
Publisher: ДЗ "ЛНУ імені Тараса Шевченка"
Series/Report no.: Освіта та педагогічна наука;
Abstract: Метою публікації стало вивчення практики структурних підрозділів сучасних українських закладів вищої освіти щодо організації фізкультурно-оздоровчої діяльності в студентському середовищі. Виявлено, що вища школа є осередком розвитку фізкультурно-оздоровчої діяльності студентської молоді. Виділено типові підрозділи українських вишів, у компетенції яких знаходиться означена діяльність. Спираючись на зміст стратегічних державних документів щодо функціонування вищої освіти в Україні, досліджено труднощі реалізації мети кращої освітньої практики в галузі фізичного виховання і спорту.Сформовано модельні характеристики фізкультурно-оздоровчої діяльності за формами та змістом її організації у виділених структурних підрозділах, які представлено у вигляді обов'язкових занять у навчальний і позанавчальний час, а також самостійних занять у вихідні та канікулярні дні. Здійснені наукові пошуки дозволили зробити висновок, що зазначений синтез суттєво розширює варіанти залучення студентської аудиторії до фізкультурно-оздоровчої й спортивної роботи та дозволяє цілковито враховувати її фізкультурні інтереси.
Description: Іванчикова С.М. Організаційні засади фізкультурно-оздоровчої діяльності в сучасній українській вищій школі / С.М. Іванчикова // Education and Pedagogical Sciences ("Освіта та педагогічна наука") / Ред. В. С. Курило ; ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка". - 2018. - № 1 (168). - С. 43-52
URI: http://hdl.handle.net/123456789/4279
Appears in Collections:№1 (168) 2018

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
7.pdf160.52 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.