Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/4113
Title: ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ ЗІ СТУДЕНТАМИ ПІД ЧАС НАВЧАЛЬНО-ЕКЗАМЕНАЦІЙНИХ СЕСІЙ У СИСТЕМІ ЗАОЧНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ (50-70-ті рр. ХХ ст.)
Authors: Ковпак, О. С.
Keywords: навчальний процес
педагогічна освіта
навчальні заклади
Issue Date: 2019
Abstract: У статті здійснено аналіз та узагальнено досвід організації роботи зі студентами під час навчально-екзаменаційних сесій у системі заочної педагогічної освіти в Україні у 50-70-ті рр. ХХ ст. Автором дослідження визначено, що у вчителів-заочників педагогічних навчальних закладів було дві навчально-екзаменаційних сесії: зимова та літня; основними видами роботи під час сесій були лекції, практичні, лабораторні заняття, екзамени, заліки, науково-методичні конференції, організація яких потребувала спеціальної підготовки викладачів і знань методики їх проведення, зважаючи на специфіку заочного навчання; керівні органи системи освіти активно займалися питаннями організації сесій для вчителів-заочників; зміст навчально-екзаменаційних сесій зазнавав змін у зв’язку з політехнізацією та педагогізацією всієї системи педагогічної освіти. На основі вивчених матеріалів показано, що у визначені хронологічні межі були й суттєві недоліки (недосконалість лекційних курсів, недостатній контроль, відсутність чіткого планування роботи з заочниками на сесіях, неврахування специфіки заочного навчання тощо), незважаючи на які протягом 50-70-х рр. ХХ ст. система організації навчально-екзаменаційних сесій студентів-заочників постійно удосконалювалась і розширювалась.
Description: Ковпак О.С. Організація роботи зі студентами під час навчально-екзаменаційних сесій у системі заочної педагогічної освіти в Україні (50-70-ті рр. ХХ ст.) / О. С. Ковпак // Інноваційна педагогіка. - 2019. - № 11. - Т. 1. - С. 39-43.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/4113
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kovpak Orhanizatsiia roboty zi studentamy pid chas navchalno-ekzamenatsiinykh sesii u.pdf533.77 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.