Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/3808
Title: МЕТОДОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ СПРЯМОВАНОСТІ ДОСЛІДЖЕНЬ У ГАЛУЗІ УПРАВЛІННЯ ОСВІТОЮ НА АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ З ПОЗИЦІЇ СУЧАСНОЇ НАУКИ
Authors: Сич, Т. В.
Keywords: управління освітою
методологія наукових досліджень
методологія
наукові дослідження
Issue Date: 2017
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Abstract: У статті розглянута проблема формування дослідницької проблематики наукових досліджень в галузі управління освітою. Автором окреслено світові та вітчизняні тенденції розвитку освіти, теорії управління. На основі здійсненого аналізу окреслено провідні напрями наукових досліджень проблем управління освітою. Відзначено, що для розвитку вітчизняної теорії управління важливо спрямовувати наукові дослідження на вирішення стратегічних проблем у галузі управління освітою, на обґрунтування особливостей використання загальних основ управління для вирішення певних освітніх завдань, на вироблення підходів по різним проблемам управління освітою стосовно до ринкових умов та на основі творчого осмислення передового закордонного досвіду. Підкреслено необхідність вдосконалення механізмів їхнього визначення, які повинні ураховувати потреби практики управління освітою та тенденції розвитку освіти, теорії загального менеджменту й теорії управління освітою.
Description: Сич Т. В. Методологічний аспект спрямованості досліджень у галузі управління освітою на актуальні проблеми з позиції сучасної науки / Т. В. Сич // Вісник Луганського національного університета імені Тараса Шевченка. - 2017. - № 1 (306). Ч. 2. - С. 204 – 210.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/3808
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sich.pdf502.87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.