Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/378
Title: Модель мобільності в європейському інформаційному суспільстві
Authors: Стрюк, М. І.
Keywords: інформаційне суспільство
інформаційно-комунікаційні технології
Issue Date: 2015
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Abstract: У статті досліджуються історичні аспекти розвитку європейського інформаційного суспільства. Визначено тісний зв’язок розвитку ЄІС з формуванням Європейського простору вищої освіти та Європейського дослідницького простору. Підкреслено важливість дослідження в контексті інтеграції освіти України в освітньо-науковий європейський простір. Обґрунтовано, що ключем до побудови ЄІС є мобільність. Проведено дослідження проблеми мобільності у соціально-педагогічних та технічних системах, визначено співвідношення видів мобільності, запропоновано інтегративну модель мобільності в європейському інформаційному суспільстві. Запропонована модель є основою для подальших досліджень, таких як дослідження тенденцій розвитку мобільності у системах вищої освіти як соціокультурного феномену та феномену мобільності в технолого-педагогічних системах, зумовлене поширенням мобільних інформаційно-комунікаційних технологій.
Description: Модель мобільності в європейському інформаційному суспільстві / М. І. Стрюк // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка (педагогічні науки). - 2015. - № 7 (296). - Ч. 1. - С. 35 - 45.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/378
ISSN: 2227-2844
Appears in Collections:2. Національна ідея україни і боротьба за національну ідентичність українських громадян: історія та сучасність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Visnuk № 7(296), 1, 2015 35-45.pdf1.44 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.