Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/377
Title: Динаміка культурно- ідентифікаційних процесів і боротьба за національну ідентичність українських громадян
Authors: Осьодло, В. І.
Будагьянц, Л. М.
Keywords: національна ідея
національно-патріотичне виховання
Issue Date: 2015
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Abstract: У статті аналізується тренди національної ідентичності українців в напрямі посилення її громадянсько-державницьких патернів. Автори наголошують на зміні дослідницьких підходів до проблем національної ідентичності в сучасному соціальному пізнанні. Перспективи подальших досліджень вбачаються у відстеженні та осмисленні впливів глобалізації/локалізації на тренди національно-державницької ідентичності українців. Актуальні проблеми ідеологічної боротьби та національно-патріотичного виховання ависвітлюються в контексті на європейський вибір України із акцентуванням смислового поля республікансьхих цінностей та прав і свобод людини і громадянина.
Description: Динаміка культурно-ідентифікаційних процесів і боротьба за національну ідентичність українських громадян / В. І. Осьодло, Л. М. Будагьянц / Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка (педагогічні науки). - 2015. - № 7 (296). - Ч. 1. - С. 24 - 35.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/377
ISSN: 2227-2844
Appears in Collections:2. Національна ідея україни і боротьба за національну ідентичність українських громадян: історія та сучасність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Visnuk, № 7(296), 1, 2015 24-35.pdf1.14 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.