Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/376
Title: Соціокультурний потенціал меморіального туризму в Україні в контексті процесу переосмислення історичної пам’яті
Authors: Аніщенко, А. П.
Яріко, М. О.
Keywords: туризм
репресії
громадське виховання
Issue Date: 2015
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Abstract: Розглянуто реалії меморіального туризму в Україні, показано його роль у суспільстві, основні форми та можливі варіанти девіацій. Показана розбіжність між меморіалами радянського ідеологічного простору і меморіальним простором часів Незалежної України, зв’язок між меморіалом як пам’ятником та роботою по увіковічненню пам’яті людей, висвітлено особливості співдії наукових установ з сектором туристичного бізнесу в Україні. Окрему увагу приділено ролі меморіального туризму для розвитку громадянської відповідальності у суспільстві, яке переживає процеси трансформації історичної пам’яті. Показано значення меморіального туризму для міжнародного співробітництва. Відмічено регіональні відмінності розбудови меморіальних пам’яток та особливості їх взаємозв’язку з суспільством. Показано основні напрямки трансформації дискурсу історичної пам’яті в українському суспільстві. Приділено окрему увагу меморіалам, розбудованим за ініціативи інших держав.
Description: Соціокультурний потенціал меморіального туризму в Україні в контексті переосмислення історичної пам’яті / А. П. Аніщенко, М. О. Яріко // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка (педагогічні науки). - 2015. - № 7 (296). - Ч. 1. - С. 15 - 24.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/376
ISSN: 2227-2844
Appears in Collections:2. Національна ідея україни і боротьба за національну ідентичність українських громадян: історія та сучасність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Visnuk № 7(296), 1, 2015 15-24.pdf1.01 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.