Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/375
Title: Національна ідея України: соціально-психологічний аспект
Authors: Акименко, О. О.
Данілов, О. М.
Keywords: духовність
моральність
національна ідея
Issue Date: 2015
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Abstract: У статті розкриваються особливості поняття «національна ідея України». Проаналізовано думки дослідників з даного питання і запропоновано авторську концепцію розуміння національної ідеї держави з позиції Життя як системи. Запропоновано системне розуміння ролі, значення, особливостей національної ідеї держави. Національна ідея розглядається як функціональна система співтовариств, яка дозволяє здійснювати зв’язок з сакральними силами територій і минулих часів, з психічною реальністю у всьому її різноманітті. Розкрито особливості національної ідеї як інструменту, засобу, цілі та умови. Розкрито роль психічної реальності, духовності та моральності у визначенні національної ідеї держави. Розкрито особливість національної ідеї в інформаційному, функціональному, змістовному і духовному аспектах.
Description: Національна ідея України: соціально-психологічний аспект / О. О. Акименко, О. М. Данілов // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка (педагогічні науки). - 2015. - № 7 (296). - Ч. 1. - С. 6 - 14.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/375
ISSN: 2227-2844
Appears in Collections:2. Національна ідея україни і боротьба за національну ідентичність українських громадян: історія та сучасність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Visnuk, № 7(296), 1, 2015 6-14.pdf940.7 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.