Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/3546
Title: Творчість для баяна композитора Анатолія Білошицького (стильова систематизація та композиційно-технологічні новації)
Authors: Сташевський, А. Я.
Keywords: музичне мистецтво
композитори
баянна музика
музичні напрями
Issue Date: 2016
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Series/Report no.: Мистецька освіта: історія, теорія, практика;
Abstract: В статті розглядується баянна творчість відомого українського композитора Анатолія Білошицького. Подано огляд і систематизацію основних творів автора у відповідності до музично-стильових напрямів. Здійснено аналіз і надано характеристику окремих новацій в аспекті виражальних засобів і композиційних технологій у творчих доробках композитора. Відзначається яскравий індивідуалізований підхід автора щодо стилеутворення, заснований на канонах і традиціях неоромантизму з використанням інших мовностильових атрибутів і елементів, зокрема фольклорних, джазових, модернових тощо.
Description: Сташевський А. Я. Творчість для баяна композитора Анатолія Білошицького (стильова систематизація та композиційно-технологічні новації) / А. Я. Сташевський // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка : Мистецька освіта: історія, теорія, практика ‒ 2016. ‒ №2 (299). ‒ С. 151-159.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/3546
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Stashevsk.pdf402.59 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.