Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/3297
Title: Закони визначення процесів в середині науки в дослідженні розвитку теорії управління вищими навчальними закладами в Україні
Authors: Васиньова, Н. С.
Keywords: управління
теорія управління
вищі навчальні заклади
закони
управління навчальними закладами
педагогічна наука
розвиток
Issue Date: 2016
Abstract: У статті розглянуто наукові наробки, у яких схарактеризовано групу законів та закономірностей розвитку педагогічної науки, що є основою аналізу розвитку теорії управління вищими навчальними закладами в Україні. На основі аналізу зроблено висновки, що, по-перше, закони та закономірності розвитку педагогічної науки дозволяють наблизитися до проникнення в сутність її парадигми, зрозуміти процеси, які відбуваються в науці, визначити перспективи подальшого розвитку та засоби впливу на цей розвиток. По-друге, урахування законів та закономірностей, що визначають процеси в середині науки в дослідженні розвитку теорії управління вищими навчальними закладами, дозволяють: виокремити внутрішні та зовнішні чинники, що і зумовлюють розвиток теорії управління вищими навчальними закладами; з’ясувати характер потреб практики, що були поштовхом для проведення наукових досліджень у той чи інший період часу та оцінки впливу їх результатів на цю практику; з’ясувати співвідношення управлінської науки та управлінської практики.
Description: Васиньова Н. С. Закони визначення процесів в середині науки в дослідженні розвитку теорії управління вищими навчальними закладами в Україні / Н.С. Васиньова // Науковий вісник Східноєвропейського національного унівнрситету ім. Лесі Українки : Педагогічні науки. - 2016. - № 2 (304). - Т. 2. - С.9-15.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/3297
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vasinova.pdf448.01 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.