Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/2701
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorДейниченко, Г. В.-
dc.contributor.authorРябушко, В. І.-
dc.contributor.authorКрамаренко, Д. П.-
dc.contributor.authorЄрохін, В. Є.-
dc.contributor.authorКірєєва, О. І.-
dc.date.accessioned2018-06-08T22:23:55Z-
dc.date.available2018-06-08T22:23:55Z-
dc.date.issued2012-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/2701-
dc.descriptionПат. 103437 Україна, МПК А21D 13/02, А21D 8/02 Спосіб виробництва борошняних виробів з цільного зерна пшениці з використанням гідролізату з молюсків / Г. В. Дейниченко, В. І. Рябушко, Д. П. Крамаренко, В. Є. Єрохін, О. І. Кірєєва ; власник ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка", Інститут біології південних морів ім. О. О. Ковалевського НАН України. - № 201212667 ; заяв. 06.11.2012 ; публік. 10.07.2013, Бюл. № 13.uk_UA
dc.description.abstractСпосіб виробництва борошняних виробів з цільного зерна пшениці, що передбачає промивання зерна, замочування до стану повного набухання, подрібнення зернової маси, додавання пресованих дріжджів і вистоювання опари, замішування тіста з додаванням рецептурних компонентів, його виброджування, вистоювання тістових напівфабрикатів і випікання, який відрізняється тим, що для замочування зерна використовують кефір або сироватку, або воду з внесенням кисломолочної концентрованої закваски у кількості 5-10 % від маси зерна, в опару додають гідролізат з молюсків і вистоюють її протягом 25-50 хвилин, замішене тісто виброджують 15-30 хвилин, тістові напівфабрикати вистоюють перед випіканням 15-30 хвилин, а рецептурні компоненти беруть при наступних співвідношеннях, мас. %: очищене цільне зерно пшениці 67,80-79,80, дріжджі пресовані 1,12-1,82, сіль кухонна 0,96-1,30, цукор-пісок 1,12-1,82, рослинний жир 1,12-1,82, борошно пшеничне І ґатунку 14,76-22,14, гідролізат з молюсків 1,12-3,30.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectхарчова промисловістьuk_UA
dc.subjectвиробництвоuk_UA
dc.subjectзерноuk_UA
dc.subjectборошняні виробиuk_UA
dc.titleСпосіб виробництва борошняних виробів з цільного зерна пшениці з використанням гідролізату з молюсківuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Патент № 103437

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
patent.pdf6.37 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.