Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/123456789/2699
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Дейниченко, Г. В. | - |
dc.contributor.author | Крамаренко, Д. П. | - |
dc.contributor.author | Своєволіна, Г. В. | - |
dc.contributor.author | Кірєєва, О. І. | - |
dc.date.accessioned | 2018-06-08T22:05:30Z | - |
dc.date.available | 2018-06-08T22:05:30Z | - |
dc.date.issued | 2012 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/2699 | - |
dc.description | Пат. 104358 Україна, МПК А21D 13/02. Спосіб виробництва борошняних виробів на молочних продуктах з цільного зерна пшениці / Г. В. Дейниченко, Д. П. Крамаренко, Г. В. Своєволіна, О. І. Кірєєва ; власник ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка". - № 201209048 ; заяв. 23.07.2012 ; публік. 27.01.2014, Бюл. № 2. | uk_UA |
dc.description.abstract | Спосіб виробництва борошняних виробів на молочних продуктах з цільного зерна пшениці, що передбачає промивання зерна, замочування в залежності від сорту зерна і його якості до стану повного набухання зерна, подрібнення зернової маси, замішування тіста з додаванням рецептурних компонентів, формування, вистоювання тістових напівфабрикатів і випікання, який відрізняється тим, що зерно замочують у молочній сироватці або кефірі з температурою 15-20 °C, при цьому рідину беруть у необхідній кількості для забезпечення вологи зернової маси 48-52 %, замочування проводять протягом 24-48 годин при температурі 5-15 °C, до подрібненої зернової маси додають пресовані дріжджі і вистоюють опару протягом 40-80 хвилин, замішують тісто з додаванням рецептурних компонентів і виброджують 20-40 хвилин, тістові напівфабрикати вистоюють перед випіканням 30-60 хвилин, а рецептурні компоненти беруть при наступному співвідношенні, мас. %: очищене цільне зерно пшениці 70,40-80,54, дріжджі пресовані 1,13-1,89, сіль кухонна 0,98-1,28, цукор-пісок 1,13-1,89, рослинний жир 1,13-1,89, борошно пшеничне І ґатунку 15,09-22,65. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.subject | виробництво | uk_UA |
dc.subject | харчова промисловість | uk_UA |
dc.subject | молочні продукти | uk_UA |
dc.subject | борошняні вироби | uk_UA |
dc.subject | зерно | uk_UA |
dc.title | Спосіб виробництва борошняних виробів на молочних продуктах з цільного зерна пшениці | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Appears in Collections: | Патент № 104358 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
patent..pdf | 6.22 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.