Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/2697
Title: Спосіб виробництва борошняних виробів з цільного зерна пшениці з використанням гідролізату з молюсків
Authors: Дейниченко, Г. В.
Рябушко, В. І.
Крамаренко, Д. П.
Єрохін, В. Є.
Кірєєва, О. І.
Keywords: борошняні вироби
молюскі
зерно
виробництво
харчова промисловість
Issue Date: 2013
Abstract: Спосіб виробництва борошняних виробів з цільного зерна пшениці з використанням гідролізату з молюсків, що включає промивання зерна, замочування до стану повного набухання, подрібнення зернової маси, додавання пресованих дріжджів і вистоювання опари, замішування тіста з додаванням рецептурних компонентів, його виброджування, вистоювання тістових напівфабрикатів і випікання, який відрізняється тим, що для замочування зерна використовують кефір або сироватку, або воду з внесенням кисло-молочної концентрованої закваски у кількості 5-10 % від маси зерна, в опару додають гідролізат з молюсків і вистоюють її протягом 25-50 хвилин, замішене тісто виброджують 15-30 хвилин, тістові напівфабрикати вистоюють перед випіканням 15-30 хвилин, а рецептурні компоненти беруть у наступних співвідношеннях, мас. %: очищене цільне зерно пшениці 67,80-79,80, дріжджі пресовані 1,12-1,82, сіль кухонна 0,96-1,30, цукор-пісок 1,12-1,82, рослинний жир 1,12-1,82, борошно пшеничне І ґатунку 14,76-22,14, гідролізат з молюсків 1,12-3,30.
Description: Пат. 780298 Україна, МПК А21D 19/02. Спосіб виробництва борошняних виробів з цільного зерна пшениці з використанням гідролізату з молюсків / Г. В. Дейниченко, В. І. Рябушко, Д. П. Крамаренко, В. Є. Єрохін, О. І. Кірєєва ; власник ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка". - № 201212668 ; заяв. 06.11.2012 ; публік. 27.05.2013, Бюл. № 10.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/2697
Appears in Collections:Патент № 80298

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Patent.pdf5.9 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.