Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/2468
Title: Ризики прагматизації професійної підготовки педагогічних та науково-педагогічних працівників у сучасних університетах
Authors: Бутенко, Л. Л.
Keywords: професійна підготовка
науково-педагогічні працівники
університетська освіта
Issue Date: 2016
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Abstract: У статті розкрито передумови й особливості прагматизації змісту, форм і методів професійної підготовки педагогічних і науковопедагогічних працівників в умовах сучасної університетської освіти. Схарактеризовано чинники, що впливають на прагматизацію університетської освіти. Представлено сучасні підходи до визначення ризиків прагматизації професійної підготовки фахівців сфери освіти. Розкрито можливі ризики трансформації цілепокладання, послаблення гуманітарної підготовки майбутніх учителів, перетворення аспірантури в один з рівнів системи вищої освіти, протиріччя ідеології освітніх послуг, коммодифікації та консьюмеризації в системі вищої освіти. Схарактеризовано основні напрями попередження ризиків прагматизації професійної підготовки педагогічних і науковопедагогічних працівників у процесі університетської освіти.
Description: Бутенко Л. Л. Ризики прагматизації професійної підготовки педагогічних та науково-педагогічних працівників у сучасних університетах / Л. Л. Бутенко // Вісник Луганського національного університетуту імені Тараса Шевченка : Педагогічні науки. – 2016. – № 6 (303). – Ч.1. – С. 12 – 22.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/2468
Appears in Collections:Бутенко Людмила Леонідівна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bootenko.pdf203.86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.