Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/2464
Title: Концептуалізація поняття „методологізація професійної підготовки педагогічних та науково-педагогічних працівників"
Authors: Бутенко, Л. Л.
Keywords: методологізація
науково-педагогічні працівники
професійна підготовка
концептуалізація
Issue Date: 2016
Abstract: У статті розкрито особливості концептуалізації як процесу розвитку уявлень про реальність, що пізнається, поглиблення й розширення змісту та обсягу понять у процесі наукового пошуку. Схарактеризовано принципи, рівні і основні процедури концептуалізації в контексті комплексного аналізу категоріальнотермінологічних і функціональних аспектів предмету дослідження. Обґрунтовано значущість контекстуальності як найважливішої умови концептуалізації в науковому дослідженні. На основі сучасних підходів до здійснення концептуалізації, сутнісних характеристик понять „методологія", „професійна підготовка", „методологізація" розкрито онтологічні та операціональні характеристики поняття „методологізація професійної підготовки педагогічних і науково-педагогічних працівників", теоретичні засади дослідження методологізації як результату, процесу та принципу професійної підготовки. З урахуванням когнітивного і контекстно-зорієнтованого підходів до концептуалізації представлено такі компоненти досліджуваного феномену, як методологізація змісту, методологізація технологій професійної підготовки педагогічних і науково-педагогічних працівників.
Description: Бутенко Л. Л. Концептуалізація поняття „методологізація професійної підготовки педагогічних та науково-педагогічних працівників” / Л. Л. Бутенко // Освіта та педагогічна наука. – 2016. – № 1 (164). – С. 24 – 30.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/2464
Appears in Collections:Бутенко Людмила Леонідівна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bootenko.pdf183.22 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.