Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/2299
Title: Писемні джерела з історії збереження української архівної та музейної спадщини в еміграції (1920-і – кін. 1980-х рр.)
Other Titles: Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата історичних наук
Authors: Сорокіна, О. С.
Keywords: еміграція
діаспора
архівна справа
музейна справа
історичні джерела
Issue Date: 2018
Abstract: У дисертації здійснено всебічний аналіз писемних джерел щодо культурницької діяльності української еміграції зі збирання та збереження архівної та музейної спадщини в еміграції (1920-і – кін. 1980-х рр.), проаналізовано стан наукової розробки проблеми, визначено склад комплексу документів, охарактеризовано його повноту й репрезентативність, запропоновано класифікацію джерел. У роботі розглянуто історіографію з теми дослідження. Здійснено джерелознавчу критику джерел, проаналізовано та введено до наукового обігу невідомі раніше документи з діяльності української еміграції по збереженню архівної та музейної спадщини. Визначено гносеологічну цінність та інформаційний потенціал означених джерел, досліджено ступінь їх достовірності, установлено прогалини в джерельному комплексі з історії діяльності української еміграції по збереженню архівної та музейної спадщини, окреслено значення неактуалізованих джерел для подальшого дослідження проблеми. Особливу увагу приділено джерелам офіційного походження, подано їхню класифікацію, визначено особливості кожної з груп джерел і їхня наукова значущість. Досліджено матеріали пресових видань української еміграції та закордонної преси. Визначено роль використання окремих груп джерел особового походження в процесі вивчення історії культурницької діяльності української еміграції по збереженню архівної та музейної спадщини (1920-і – кін. 1980-х рр.).
Description: Сорокіна О. С. Писемні джерела з історії збереження української архівної та музейної спадщини в еміграції (1920-і – кін. 1980-х рр.) : автореф. дис. на здобуття наук. ступ. канд. історич. наук за спеціальністю 07.00.06 – історіографія, джерелознавство та спеціальні історичні дисципліни / С. О. Сорокіна ; ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» МОН України. – Старобільськ, 2018. - 21 с.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/2299
Appears in Collections:Автореферати

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sorokina.pdf614 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.