Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/1771
Title: Результати впровадження системи профілактики асоціального впливу релігійних культів на підлітків у соціально-педагогічному середовищі загальноосвітньої школи
Authors: Степаненко, В. І.
Keywords: підлітки
релігійні культи
загальноосвітні навчальні заклади
система
Issue Date: 2016
Publisher: ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка"
Abstract: У статті представлено опис результатів підсумкової діагностики щодо ефективності системи профілактики асоціального впливу релігійних культів на підлітків у соціально-педагогічному середовищі загальноосвітньої школи. Основними критеріями ефективності системи стали: сугестивний, особистісний та діяльнісний. За сугестивним критерієм порівнювалася динаміка показників ступенів схильності підлітків до асоціального впливу релігійних культів та їх навіюваності до і після дослідно-експериментальної роботи. За особистісним критерієм –показники рівнів самооцінки, особистісної адаптованості та задоволеності основних потреб підлітків у контрольній і експериментальній групах. За діяльнісним критерієм – показники проблемних сфер діяльності підлітків. Аналіз результатів дослідно-експериментальної роботи показав загальне підвищення адаптаційного потенціалу підлітків щодо їхньої стійкості до асоціального впливу релігійних культів в експериментальній групі, що свідчить про ефективність розробленої системи.
Description: Степаненко В. І. Результати впровадження системи профілактики асоціального впливу релігійних культів на підлітків у соціально-педагогічному середовищі загальноосвітньої школи / В. І. Степаненко // Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. - 2016. - № 1 (298), лютий. - Ч. 2. - С. 285 – 142.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1771
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
5.pdf1.48 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.