Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/1539
Title: Показники рівня розвитку силових і швидкісно-силових якостей юних спортсменів, які спеціалізуються з кіокушинкай карате
Authors: Саєнко, В. Г.
Мельниченко, О. В.
Keywords: карате
боротьба
силова підготовка
східні єдиноборства
Issue Date: 2009
Abstract: Досліджені параметри рівня розвитку силових і швидкісносилових якостей юних каратистів, що забезпечують підвищення спортивної майстерності. Отримані кількісні дані можуть використовуватися при побудові та контролі тренувального процесу юних спортсменів, які спеціалізуються з кіокушинкай карате, та в інших бойових єдиноборствах. Статистично значимі розбіжності зареєстровані між показниками груп каратистів без розряду, 3 і 2 розряду у всіх контрольних випробуваннях. Силові якості: динамометрія м’язів сильнішої кисті, вис на зігнутих руках, згинання і розгинання рук в упорі лежачи, піднімання тулуба із положення лежачи протягом 30 с. Швидкісносилові якості: стрибки у довжину й у висоту з місця, метання набивного м’яча масою 2 кг знизу вперед, стрибки через скакалку.
Description: Саєнко В. Г. Показники рівня розвитку силових і швидкісно-силових якостей юних спортсменів, які спеціалізуються з кіокушинкай карате / В. Г. Саєнко, О. В. Мельниченко // Педагогіка, психологія та медико-біологічні проблеми фізичного виховання і спорту : науковий журнал. – Харків : ХОВНОКУ-ХДАДМ, 2009. – № 10. – С. 188 – 190.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1539
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2009, № 10. Saienko, Melnichenko.pdf166.88 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.