Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/1277
Title: Корекція показників імунного та метаболічного гомеостазу організму спортсменів при тривалих інтенсивних фізичних навантаженнях
Authors: Іванюра, І. О.
Глазков, Е. О.
Раздайбедін, В. М.
Боярчук, О. Д.
Чай, С. М.
Keywords: фізичне виховання
імунна система
фізична культура
спортсмени
Issue Date: 2010
Abstract: Результати дослідження свідчать про те, що антигіпоксична і антиоксидантна дія кверцетину, використаного в якості додаткового реабілітаційного засобу упродовж тренувального макроциклу, позитивно впливає на показеики метаболічного і імунного гомеостазу, що проявлялося у пригніченні підвищеної активності процесів перекисного окислення ліпідів і зменшенні вмісту їх проміжних та кінцевих продуктів, а також зниженні активності ферментів системи антиоксидантного захисту організму. Спостерігався сприятливий вплив квірцетину на імунний гомеостаз організму спортсменів, який виражався у підвищенні фагоцитарної активності нейтрофілів периферійної крові, збільшення кількості Т - і В - лімфоцитів, зменшенні виразності гіперсупресорного варіанту імунодефіцитного стану, функціональній активації імунокомпетентних клітин та збільшенні продукції Lg A, M, G.
Description: Іванюра І. О. Корекція показників імунного та метаболічного гомеостазу організму спортсменів при тривалих інтенсивних фізичних навантаженнях / І. О. Іванюра, Е. О. Глазков, В. М. Раздайбедін, О. Д. Боярчук, С. М. Чай // Проблеми екологічної та медичної генетики і клінічної імунології : зб. наук. пр. - К.-Луганськ, 2010. - Вип. 4 (100). - С. 260 - 269.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1277
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2010 (25).pdf6.57 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.